NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

26 ÜLKEDEN 120 SPORCU YARIŞACAK!

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halter Federasyonu’nun iş birliğinde bu yıl birincisi düzenlenecek Uluslararası Naim Süleymanoğlu Turnuvası’na 26 ülkeden 120 sporcu, 14 sıklette ter dökecek.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor Salonu’nda 14-17 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirecek olan 1’inci Uluslararası Naim Süleymanoğlu Turnuvası’nda, "Cep Herkülü" unvanlı milli halterci, ölümünün ikinci yılında anılacak.

Küçük yaşta Bulgaristan'da başladığı halterde, Türkiye'ye iltica ettikten sonra rekorları ve şampiyonluklarıyla Dünya’nın efsane sporcuları arasına adını yazdırmayı başaran Süleymanoğlu için Dünya’nın dört bir yanından sporcular Gaziantep’te toplanacak. Turnuvaya; Arnavutluk, Amerika, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İrlanda, Katar, Kosova, Kore, Letonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Suriye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezüella ve Türkiye’den 120 sporcuyla 20 teknik sorumlunun bulunduğu kafile katılacak.

Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde, 23 Ocak 1967'de Dünya’ya gelen Süleymanoğlu, halterdeki muhteşem performansıyla tüm otoritelerin dikkatini çekmiş, halterde 16 yaşında ilk Dünya rekorunu kırmıştı. Milli halterci; 1984, 1985 ve 1986 yıllarında Dünya’da yılın haltercisi seçilmiş, 1992 yılında da Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından Dünya’nın en iyi sporcusu ilan edilmişti. Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) üyeliğine 2000 ve 2004 yıllarında seçilen Naim Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017 tarihinde karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat emişti.

Bu Haber 2019-11-12 10:28:20 Tarihinde Eklenmiştir.

• ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

5 YAŞINDAKİ BERKCAN İLGİ ÇEKTİ Avrupa’nın ikincisi, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Engelsiz Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Renkli gösterilere sahne olan etkinlikte, e

• 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen programa; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, engelli dernekleri yönetici ve üyeleri, Aile, &Cced