ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından ölçü ver tartı aletlerinin periyodik muayene ile damgalarının yapılması için beyanname verme süresinin 28 Şubat’ta son bulacağı duyuruldu, işletme sahipleri uyarıldı.

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na göre; kişilerin, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaat beyannamesini 28 Şubat 2020 tarihine kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ölçü ve Ayar Grup Merkezi’nden veya e-devlet üzerinden iletmemesi halinde yasal süreç başlatılacak.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nda yer alan kuralları işletmecilerin yerine getirmemesi durumunda 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu uyarınca; damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere 613 liradan 12 bin 258 lira kadar idari para cezası verilecek, ölçü aletlerine el konulacak.

Öte yandan damgalanmamış ölçü ve ölçü aletlerini satan, satışa arz eden veya ticari ilişkilerde kullanan bir kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırken; ayarın doğru olmadığını bildiği halde aletle ölçü yapan ve bu doğrultuda haksız menfaat temin eden kişi, Türk Ceza Kanunu’nun dolandırıcılık suçuna ilişkin hükümlerine göre yargılanacak.

Bu Haber 2020-01-14 14:00:36 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK