PAYİTAHT ABDULHAMİD'İN TAHSİN PAŞA'SI TARİHE IŞIK TUTTU!

PAYİTAHT ABDULHAMİD'İN TAHSİN PAŞA'SI TARİHE IŞIK TUTTU!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarih Okumaları” adlı söyleşide konuşan Payitaht Abdulhamid'in Tahsin Paşa'sı yazar-oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, Osmanlı tarihine ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ışık tuttu.

Kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen büyükşehir, Türkiye Diyanet Vakfı ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ile Gaziantep İl Müftülüğünün iş birliğinde Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Payitaht Abdulhamid'in Tahsin Paşa'sı Bahadır Yenişehirlioğlu’nun “Tarih Okumaları” adlı söyleşisinde “İnsan İnşasında Tarih Algısı” konusu ele alındı.

Programa, “Kanaviçe”, “Tahta At”, “Son Hasat”, “Aşk Cephesi”, “Kerime”, “Kara Güneş” ve son olarak Payitaht dizisinde canlandırdığı Tahsin Paşa rolüyle tanınan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; Osmanlı dönemi ve Türk tarihi detaylandırıldı, geniş kapsamda ele alındı.

Yazar Yenişehirlioğlu, insanoğlunun tarihin taşıyıcısı olduğuna dikkati çekti, gençlerin söyleşiye gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Programı; Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ve Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yanı sıra çok sayıda öğrenci, söyleşiyi büyük bir keyifle takip etti.

İl Müftüsü Çelik ve yazar Yenişehirlioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Haber 2019-10-02 10:34:33 Tarihinde Eklenmiştir.

• YAZAR HAYATİ İNANÇ'IN KİTABINI KAZANAN LİSTE

Hayati inanç’ın  “Can Veren Pervaneler” Kitabı Instagram Kazananları:Kazananlar:1  ) @htcmrtzynp 2  ) @m.yc19 3  ) @mustafmuhammet 4  ) @tc_bekir_ozturk 5  ) @gamzecandan58 6  ) @ebru.aqac 7

• ŞAHİN, GELECEĞİN MUCİTLERİNE SERTİFİKALARINI VERDİ

Etkin vatandaş katılımıyla sıra dışı bakış açılarını kullanarak inovasyona dayalı hizmet anlayışını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Çocuk İnovasyon Eğitimi ve Atölye Çalışması kapsamında inovasyon kültür