ŞAHİN: ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE GİDEN YOLDA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen Çanakkale Zaferi’nin, İstiklal Harbi’ne ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu bildirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, Dünya’nın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nın, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarihteki yerini aldığını, tüm yoksunluklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatladığını kaydetti.

Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zaferin, tarihin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan Türk milletinin gösterdiği eşsiz bir mücadele olduğunu vurgulayan Şahin, “Destanlar yazan kahramanlarımız, canlarını seve seve feda etmiş; verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya örnek olmuşlardır. Adını tarihe yazdıran bu zafer, askerlerine ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin, analarımızın, bacılarımızın top yekûn Türk milletinin zaferidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanların şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zaferin, İstiklal Harbine ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu aktardı.

Şahin, şöyle devam etti: “Çanakkale geçilmez” dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 104 yıl önce bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı, saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Bu Haber 2019-03-16 13:20:51 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!

• BÜYÜKŞEHİR, "DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK-ANNE TUTUMLARI"NI ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca, Lions İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde; Uzman psikolog Hüseyin Müjde ve Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba, dijital çağdaki çocuk-anne ilişkisin

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen