ŞANLIURFA'DA GAZİANTEP'İN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ TANITILDI

ŞANLIURFA'DA GAZİANTEP'İN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ TANITILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği tarafından organize edilen Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’nda stant açtı. Yoğun ilgilinin gözlemlendiği Gaziantep standında, kentin tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılı Göbeklitepe Yılı ilan etmesinin ardından ilk kez düzenlenen fuara, Türkiye’nin birçok ilinden katılım sağlandı. Turizm acenteleri, sektör temsilcileri ve turizm profesyonellerinin ilgi gösterdiği Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’na Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı stant açtı. Stantta, ziyaretçilere yöresel lezzetleri tattırıldı, sunumlar gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin standını gezen protokol ve ziyaretçilere; Gaziantep yemek kültürünün yanı sıra kentin geleneksel el sanatları, kültürel ve turizm alanları broşürlerle anlatıldı. Standı; Şanlıurfa Vali yardımcısı İsmail Çetinkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Faruk Bayuk, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canbolat ve başkan yardımcısı İhsan Ağcan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa MKYK üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve birçok protokol üyesi ziyaret etti, Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden tattı.

Farklı illerden 35 kurumun katıldığı Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’nda; söyleşiler, sunumlar, yemek yarışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu Haber 2019-11-08 13:23:30 Tarihinde Eklenmiştir.

• YAZAR HAYATİ İNANÇ'IN KİTABINI KAZANAN LİSTE

Hayati inanç’ın  “Can Veren Pervaneler” Kitabı Instagram Kazananları:Kazananlar:1  ) @htcmrtzynp 2  ) @m.yc19 3  ) @mustafmuhammet 4  ) @tc_bekir_ozturk 5  ) @gamzecandan58 6  ) @ebru.aqac 7

• ŞAHİN, GELECEĞİN MUCİTLERİNE SERTİFİKALARINI VERDİ

Etkin vatandaş katılımıyla sıra dışı bakış açılarını kullanarak inovasyona dayalı hizmet anlayışını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Çocuk İnovasyon Eğitimi ve Atölye Çalışması kapsamında inovasyon kültür