TARİHİ RUMKALE'DE AY TUTULMASI GÖZLENDİ

TARİHİ RUMKALE'DE AY TUTULMASI GÖZLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, insanoğlunun Ay'a ayak basışının 50’nci yıldönümü dolayısıyla “Yıldızlara Safari Gözlem Şenliği” gerçekleştirdi. Gaziantepliler, tarihi Rumkale'de yüzyılın en uzun ay tutulmasını gözlemledi.

Büyükşehir tarafından Ay'a Yolculuk Haftası kapsamında “Yesemek Açık Hava Müzesi'nde Ay'a Yolculuğa Çıkıyoruz” etkinliğinde Ay gözlemi, mitoloji ve gökbilim sunumu yapıldı. Tarihi Rumkale, yüzyılın en uzun Ay tutulmasına şahitlik etti. Gökyüzündeki görsel şöleni, çok sayıda Gaziantepli izledi.

20-21 Temmuz 2019’da Zeugma Antik Kenti’nde, Jüpiter ve ay gözlemi, astrofotoğraf etkinliklerinin yanı sıra kültür gezisi olacak. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep'in büyüleyici coğrafyası, Yıldızlara Safari Tutulma Avcıları’nı konuk edecek. Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ndeki seminerde, astronomi, arkeoloji, mitoloji ve tarih gibi birçok konuyu, Ege Üniversitesi Astronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Evren, Ege Üniversitesi Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynel Tunca ve Tutulma Avcıları Projesinin kurucusu Astrofotoğrafçı Kubilay Akdemir ele alacak. Astronom Tamer Akın da teleskop gözleminde yer alacak.

Şenlik, Gazianteplileri ve Türkiye'nin birçok noktasından gelen meraklı katılımcıları bir araya getirecek.

Bu Haber 2019-07-17 17:50:07 Tarihinde Eklenmiştir.

• YAZAR HAYATİ İNANÇ'IN KİTABINI KAZANAN LİSTE

Hayati inanç’ın  “Can Veren Pervaneler” Kitabı Instagram Kazananları:Kazananlar:1  ) @htcmrtzynp 2  ) @m.yc19 3  ) @mustafmuhammet 4  ) @tc_bekir_ozturk 5  ) @gamzecandan58 6  ) @ebru.aqac 7

• ŞAHİN, GELECEĞİN MUCİTLERİNE SERTİFİKALARINI VERDİ

Etkin vatandaş katılımıyla sıra dışı bakış açılarını kullanarak inovasyona dayalı hizmet anlayışını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Çocuk İnovasyon Eğitimi ve Atölye Çalışması kapsamında inovasyon kültür