TÜRK BİLİM İNSANI YILDIZ, GENÇLERLE BULUŞTU

TÜRK BİLİM İNSANI YILDIZ, GENÇLERLE BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bilim tutkunu gençlerle NASA/JPL-Caltech’da görevli Dr. Umut Yıldız’ı buluşturdu. Yüzlerce meraklı genç, Beyin Yıldız’la uzayın derinliklerini keşfetti. Programa katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni bir bilim merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi’yle sosyal girişim olan Bilim Virüsü’nün işbirliğinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Şükran Günü tatili dolayısıyla Türkiye’ye gelen Dr. Umut Yıldız, Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 1000’e yakın bilim severle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı söyleşide, “Derin Uzayda Bilim” başlıklı sunumuyla Dr. Yıldız, izleyenlerle uzayın sırlarına doğru derin bir yolculuğa çıkardı.

Yıldız, derin uzay ve iletişim, uzay araçları, uzay yolculukları, uzayda yapılan keşifler gibi konulara değinirken yıldızların ve gezegenlerin olumunu, teleskopların işleyişi gibi bilgileri de gençlerle paylaştı. Keşiflerin her şeyden önce kafalarda oluşan bir soruyla başladığını aktaran Yıldız, gençleri, soru sormaya ve çalışmaya öğütledi.

ŞAHİN: BİLGİ GÜÇTÜR İKTİDAR YAPAR

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilim ve bilginin gençler için önemini belirterek, “‘Bilgi güçtür iktidar yapar’. Kim dönemin bilgisini elinde tutarsa gücü elde eder. Bu tarihimizde Selçukluda, Osmanlı’da böyleydi. Bugün ise silikon vadilerini kuranlar NASA’yı yönetenler Dünya’da söz sahibi. Bu nedenle kendi geleceğimizi hazırlamamız gerekiyor. Bilgi dolu nesiller yetiştirmemiz lazım. Bu şehir de genç nüfusun en yüksek olduğu şehirlerden bir tanesi. Elimizde çok büyük fırsatlar, çok büyük imkanlar var. Biz de bu yüzden İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir taraftan kitap okuma seferberlikleri yapıp kitaba ulaşılabilirliği sağlarken bir taraftan da bedensel gelişimi sağlamak adına gençleri geleceğe hazırlıyoruz. Her çocuğun spor yapabilmesi için imkanlar hazırlıyoruz. Ayrıca size daha güzel ve özel bir bilim merkezi hazırlıyoruz. Üniversite’nin merkezinde 20 dönüm üzerinde Türkiye’deki en güzel bilim merkezini kuracağız. Proje şu anda tamamlanma noktasına geldi. Hem içerik, hem dış tasarım olarak herkesin çok rahat bir şekilde bilimsel çalışmaları yapabileceği ortamlar hazırlayacağız. Muradımız Cumhuriyet’in 100’ncü yılında Dünya’nın en iyi 10 ekonomisinden biri olmak. ‘Sen istersen o bir hayal değildir’ diyor şair. Biz hep birlikte bu hedefi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Dr. Umut Yıldız ise, Gaziantepli gençlerin bilime karşı merakı beni hem heyecanlandırdığını söyleyerek, “Anadolu’da ve Türk gençlerinde müthiş bir potansiyel var. Bunu ortaya çıkarmak için hem ilgili kurumlara hem de benim gibi yurt dışında çalışan bilim insanlarına büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

Bilim Virüsü kurucusu Şule Yücebıyık da şunları söyledi: “Gaziantep Belediyesi’nin bilim vizyonu sayesinde hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Gaziantepli gençlerin soruları, paylaşımları geleceğe dair umutlarımızı yeşertti. Bilime ve öğrenmeye adanmış binlerce Bilim Virüsü gönüllüsü ile Anadolu'nun farklı illerine de virüs bulaştırmaya kararlıyız.”

Bu Haber 2019-11-30 11:55:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K

• ŞEHİTKAMİL TÜRKÜLERLE ANILDI

• 'ATATÜRK YOL KOŞUSU' İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, “Spor Şehri Gaziantep” anlayışından hareketle gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. 87 yıl önce vatanı korumak için Fransız ordusuyla 11 ay boyunca mücadele eden kahraman halkı ziyaret ederek şeh

• BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİNDE 'TEMEL GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ' DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyalben Akademi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında toplumda bir farkındalık oluşturmak anlayışından hareketle;  sosyal girişimcilik, sosyal inovas

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK