ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Salcano sponsorluğunda yapılan ‘Uluslararası Salcano Gaziantep Dağ Bisikleti Yarışları’ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi'ne gelen sporcular, yağmurlu havaya rağmen kıyasıya bir yarışma yaptılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi'nde koşulan 'Salcano Gaziantep BB Mtb Cup kategorisindeki; arazi sürüşü (Cross-Country) yarış parkurunda, yarışmacılar aynı anda pedal basarak, yonca yaprağı formunda hazırlanmış parkurda tur sayısına göre yarıştı. Ön hazırlıkları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile tamamlanan parkurda, orman ve toprak yollardan oluşan olimpik parkurlarda koşuldu.

Sporcular, yarışma sonuncunda elde ettikleri puanlarla, Olimpiyat Oyunlarına gerekli şartları sağlamak için, Uluslararası Bisiklet Federasyonu tarafından belirlenen limitler ölçüsünde Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkına sahip olacaklar.

Bu Haber 2019-04-07 11:32:13 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,