ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) Festivali etkinlikleri kapsamında Michelin Yıldızlı Şeflerle Workshoplar, Paneller ve Sunumlar düzenlendi. Bu kapsamda “Arda Türkmen’le Yüz Yüze” konulu panelde Gaziantep mutfağının tanıtımı için yapılması gerekenler tartışıldı.

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronominin bir Gaziantep projesi olmadığına aksine bir Türkiye projesi olduğuna dikkati çekti.

Şahin, “Dünya’nın lezzet başkenti olmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu büyük yolculukta kat edilmesi gereken çok önemli yollar var. UNESCO ile birlikte network yolculuğunda önemli bir pencere açtık. Şimdi bu pencereden giderken gastronomi adına kim ne konuşuyorsa, mesajını bugün Gaziantep’ten veriyor. Michelin şeflerinin her biri önemli sanatçılar. Ancak bunun yanı sıra Gaziantep’te de toprak, güneş ve tarih var. Gaziantep’in kurutması olmadan dünya mutfağı eksik kalıyor. Dolayısıyla bugün buraya gelen şeflerle kendi mirasımızı birleştirdiğimizde ülkemiz ve dünya kazanacak” dedi.

Beşeri sermayeyi çok önemli bulduğunu aktaran başkan Fatma Şahin, “Bugün, gastronomiye giren öğrencilerimizin puanı yükseldi. Bütün halk, yanımızdaydı. Kapadokya’ya yapmış olduğumuz ziyarette tanıştığımız Asyalı turistler de Gaziantep’i, Rum Kale’yi, Antik kentleri ve yerel lezzetleri merak ediyorlar. Umuyorum ki gelecek yıl çok sayıda Asyalı turisti bu festivalde ağırlayacağız” diye konuştu.

TÜRKMEN: GAZİANTEP MUTFAĞINI YURT DIŞINA TAŞIMALIYIZ

Türkiye’nin tanınmış aşçılarından Arda Türkmen ise, Gaziantep’in mutfağının geniş bir yelpazede olduğunu belirterek, “Yurt dışında yer alan lokasyonlarda, ülkemizin avantajlı yanlarını doğru bir şekilde tanıtır ve uygularsak belki o zaman Gaziantep’in farklı lezzetlerinin duyurulmasını da sağlamış olacağız.  Çünkü gelen her yabancı turist, bilindik lezzetlerin dışında da farklı deneyimler tadıyor. O yüzden yerel yönetimlerin bu tür projeleri desteklemesi gerekiyor. Gaziantep’i dünyaya duyurmanın 2 yolu var; ilki buradaki lezzeti yurt dışına taşımak; bunu fuarlar ve şefler aracılığıyla sağlayabiliriz. İkinci yolu ise, yurt dışından gelen alanında ses getirecek isimlere yerel lezzetleri tattırmak. Yani orada var olan şefleri, bugünkü festivalde de olduğu gibi, gelen şeflerin köprü görevi görmesini sağlamak. Bu iki yolu eş zamanlı uygulamak yerelde var olan lezzetlerimizin duyulmasını ve hak ettiği başarıyı kazanmasını sağlayacaktır. Yıllarca yabancı sanatçıların davetlerinde bulundum. Son derece önemli, üst sınıfa hitap eden ses sanatçılarına hizmet verdim.  Bizler üstümüze düşeni, sizler de üstüne düşeni layığıyla yaparsa ve el birliğiyle devam edersek, Gaziantep de Türkiye de dünya çapında ses getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Arda Türkmen’in dünya çapında ses getiren mutfak çalışmalarını takdir ederek, GastroANTEP Festivali’ne ve panele yapmış olduğu ziyaret için teşekkür etti.

Bu Haber 2019-09-13 18:27:00 Tarihinde Eklenmiştir.

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B

• BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUK SESİNİ MUSİKİYE BENZETTİ

ŞAHİN: KİMSEYİ EVLATLA VE EVLATSIZLIKLA SINAV ETMESİN Gerçekleştirilen kutlama programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuk sesini dinlediğim zaman, bana bir musiki dinliyorum, güzel ses duyuyorum gibi geliyor. Rabb

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİANTEP, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYA'YA DUYURACAK!

Yine uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan büyükşehir, tüm Dünya’nın dikkatini Gazi şehrin üzerine çekmeyi başardı. Zeugma Mozaik Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDE

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle ilet

• 32 KİŞİLİK GRUP, GAZİANTEP'İ KEŞFETTİ!

Tarihi, turistik ve kültürel içerikli düzenlenen 3 günlük programa; İsveç Ystad Belediye meclis üyesi ve Sosyal Demokrat Politikacı Cecilia Olson Karlsson, Büyük Polonya Voyvodalığı Başkan Vekili Krzysztof Grabowskı’nın