YAZAR BEKİR DEVELİ'NİN HAYRANLARI SALONLARI HINCA HINÇ DOLDURDU!

YAZAR BEKİR DEVELİ'NİN HAYRANLARI SALONLARI HINCA HINÇ DOLDURDU!

BÜYÜKŞEHİR’DEN, “HİKÂYELERLE ANADOLU İRFANI” KONULU SÖYLEŞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Medeniyet Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Hikâyelerle Anadolu İrfanı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Onat Kutlar Konferans Salonu’ndaki söyleşinin modaretörlüğünü Ömer Faruk Ceylan yaptı. Program, yazar Develi için hazırlanan kısa sinevizyon gösterimiyle başladı. Sevilen yazarın genç hayranları salonları hınca hınç doldurdu.

Esprili hikâyeleriyle katılımcıları kahkahaya boğan yazar Develi, geçmiş dönemlerde yaşayan aile fertlerinin başından geçen olayların bilinmediğine dikkati çekti, çok önemli deneyimlerin ve özgün hikâyelerin hiç fark edilmeden yok olup gittiğini söyledi. Hikâyelerini anlatırken sahnede oturan çocuklarla sık sık iletişim halinde bulunan Develi, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler verdi, salonu dolduran gençlere tavsiyelerde bulundu.

Popüler kültürün Türk insanını kendi özünden kopardığına işaret eden Develi, çabuk tüketilebilen internet ve televizyon mecrasındaki olgularla insanların hayal dünyasının kısıtlandığını, öz kültüründen uzaklaştığını dile getirdi.

Yazar Bekir Develi, şunları aktardı: “Bizim medeniyetimiz, ecdadımızı, kültürümüzü ve vatanımızı öğretecek insanlara ihtiyacımız var. İlmine, irfanına ve imanına güvendiğimiz büyüklerimizin gençlerimize ve çocuklarımıza kendi tarihini fark ettirmesi gerekiyor. Şu an ne yazık ki hali hazırda televizyonda gerçek anlamda tarihimizi sağlıklı bir şekilde bize öğretecek 5 kişi sayamayız. Bunun yanı sıra Türkiye’de iş yapan senaristlerin de belli başlı sorumlulukları olmasına rağmen bunları bilinçli olarak göz ardı ediyorlar. Çünkü Anadolu’da geçen dizlere baktığımızda yöre insanlarını çok iyi betimliyorlar fakat bizim kültürümüzle hiçbir ilgisi olmayan davranışlarda yaşanıyor, hiçbirimiz evine ayakkabısıyla girmez ama biz henüz ayakkabısız evine girebilen bir dizi formatı görmedik.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Çetin Emeç ve Onat Kutlar Konferans salonlarını dolduran katılımcılara, “Sizlerin bu büyük desteği olduğu sürece etkinliklerimize ve söyleşilerimize devam edeceğiz” dedi.

Söyleşinin ardından Liseler Arası Divan Edebiyatı Ezberden Okuma ve Performans Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk’le Latif Karadağ hediyelerini verdi.

Eğitim ve gönüllü kuruluşlar adına Muzaffer Ceylan, Bekir Develi’ye günün anısına hediyesini takdim etti. Öte yandan yazar Develi okurları için kitap imzaladı.

Bu Haber 2019-11-29 12:13:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

5 YAŞINDAKİ BERKCAN İLGİ ÇEKTİ Avrupa’nın ikincisi, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Engelsiz Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Renkli gösterilere sahne olan etkinlikte, e

• 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen programa; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, engelli dernekleri yönetici ve üyeleri, Aile, &Cced