YAZAR BEKİR DEVELİ'NİN HAYRANLARI SALONLARI HINCA HINÇ DOLDURDU!

YAZAR BEKİR DEVELİ'NİN HAYRANLARI SALONLARI HINCA HINÇ DOLDURDU!

BÜYÜKŞEHİR’DEN, “HİKÂYELERLE ANADOLU İRFANI” KONULU SÖYLEŞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Medeniyet Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Hikâyelerle Anadolu İrfanı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Onat Kutlar Konferans Salonu’ndaki söyleşinin modaretörlüğünü Ömer Faruk Ceylan yaptı. Program, yazar Develi için hazırlanan kısa sinevizyon gösterimiyle başladı. Sevilen yazarın genç hayranları salonları hınca hınç doldurdu.

Esprili hikâyeleriyle katılımcıları kahkahaya boğan yazar Develi, geçmiş dönemlerde yaşayan aile fertlerinin başından geçen olayların bilinmediğine dikkati çekti, çok önemli deneyimlerin ve özgün hikâyelerin hiç fark edilmeden yok olup gittiğini söyledi. Hikâyelerini anlatırken sahnede oturan çocuklarla sık sık iletişim halinde bulunan Develi, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler verdi, salonu dolduran gençlere tavsiyelerde bulundu.

Popüler kültürün Türk insanını kendi özünden kopardığına işaret eden Develi, çabuk tüketilebilen internet ve televizyon mecrasındaki olgularla insanların hayal dünyasının kısıtlandığını, öz kültüründen uzaklaştığını dile getirdi.

Yazar Bekir Develi, şunları aktardı: “Bizim medeniyetimiz, ecdadımızı, kültürümüzü ve vatanımızı öğretecek insanlara ihtiyacımız var. İlmine, irfanına ve imanına güvendiğimiz büyüklerimizin gençlerimize ve çocuklarımıza kendi tarihini fark ettirmesi gerekiyor. Şu an ne yazık ki hali hazırda televizyonda gerçek anlamda tarihimizi sağlıklı bir şekilde bize öğretecek 5 kişi sayamayız. Bunun yanı sıra Türkiye’de iş yapan senaristlerin de belli başlı sorumlulukları olmasına rağmen bunları bilinçli olarak göz ardı ediyorlar. Çünkü Anadolu’da geçen dizlere baktığımızda yöre insanlarını çok iyi betimliyorlar fakat bizim kültürümüzle hiçbir ilgisi olmayan davranışlarda yaşanıyor, hiçbirimiz evine ayakkabısıyla girmez ama biz henüz ayakkabısız evine girebilen bir dizi formatı görmedik.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Çetin Emeç ve Onat Kutlar Konferans salonlarını dolduran katılımcılara, “Sizlerin bu büyük desteği olduğu sürece etkinliklerimize ve söyleşilerimize devam edeceğiz” dedi.

Söyleşinin ardından Liseler Arası Divan Edebiyatı Ezberden Okuma ve Performans Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk’le Latif Karadağ hediyelerini verdi.

Eğitim ve gönüllü kuruluşlar adına Muzaffer Ceylan, Bekir Develi’ye günün anısına hediyesini takdim etti. Öte yandan yazar Develi okurları için kitap imzaladı.

Bu Haber 2019-11-29 12:13:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K

• ŞEHİTKAMİL TÜRKÜLERLE ANILDI

• 'ATATÜRK YOL KOŞUSU' İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, “Spor Şehri Gaziantep” anlayışından hareketle gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. 87 yıl önce vatanı korumak için Fransız ordusuyla 11 ay boyunca mücadele eden kahraman halkı ziyaret ederek şeh

• BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİNDE 'TEMEL GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ' DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyalben Akademi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında toplumda bir farkındalık oluşturmak anlayışından hareketle;  sosyal girişimcilik, sosyal inovas

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK