Ana Sayfa

“ENGELSİZ KENT GAZİANTEP BULUŞMASI” PANELİ DÜZENLENDİ

Haberler
30 Haziran 2020

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Mekezi’nde engelli çocukların oluşturduğu grubun konser vermesiyle başlayan panelde, engellilerin hazırladığı skeçler de sahnelendi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, etkinliklerin ardından yaptığı konuşmada, engelli projelerine önem verdiklerini söyledi.

Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu ve bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Toprak, şöyle konuştu:

“Engellilerin haklarıyla ve engellilerin toplumsal hayata entegrasyonuyla alakalı Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan fiziki düzenlemeleri engellileri göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Ayrıca engellilerin sorunlarını daha yakından takip etmek için Türkiye’de ilk defa bir belediye bünyesinde Engelliller Daire Başkanlığı kurduk.”

Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Cahit Bağcı ise üniversitede engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıldığını anlattı.

Son yıllarda engellilere yönelik önemli adımlar atıldığına işaret eden Bağcı, “Çıkarılan yasalar, yönetmelikler ve düzenlemeler yapılmıştır. Sosyal devlet olmanın gereği olarak sosyal ve maddi destekler sağlanmıştır. Tabi bu yapılanların yeterli olduğunu hiç kimse söyleyemez" dedi.

Konuşmaların ardından iki oturum şeklinde Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyon Başkanı Cemar Merdan ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan’ın da katılımıyla engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik panele geçildi.

Panelin sonunda Gaziantep Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, katılımcılara plaket takdim etti.

 

Panele, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, engelli dernekleri temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı. 

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu