Ana Sayfa

FATMA ŞAHİN: KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

Haberler
30 Haziran 2020

   Azim ve kararlılıkla 93 yıl önce, açlık ve yokluk içindeki bu şehir, 11 ay boyunca, 70 bin mermi, 6 bin şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbal için mücadele etmiştir. Ülkenin hemen hemen her noktasında devam eden milli mücadelemizde Gaziantep’imiz Kurtuluş Savaşı’nın ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabileceğimiz bir direniş göstermiş ve tam bağımsızlığa giden yolda yaptığı katkı nedeniyle “gazi” lik unvanını hakkıyla almıştır.

Antep halkını oluşturan her fert bu mücadele sırasında bir ışık dalgası olmuştur. Birleşen her ışık dalgası bu ülkeyi işgal eden karanlık  güçlerin üzerine doğarak, karanlığın kaybolmasını sağlamıştır.

Fransa’nın arşivinde İngiliz tarihçilerin yazdığı bir gerçek var. O gün o mücadele verilirken, işgal devletlerinin hesaplamadıkları ve bilmedikleri tek şey; vatan, bayrak, toprak sevgimiz, inancımız ve kararlılığımız ve korkusuzluğumuzdu. Çünkü biliyorduk ki; korkaklar zafer anıtı dikemez.

Gaziantep direnişi, Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si ile yapıldı. Antep halkı köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla aynı dava, aynı ülkü için birleşildiğinde nasıl bir gücün ortaya çıkacağını göstermiştir. İşgaller sırasında yazılan destansı mücadeleler, bu topraklardaki manevi mirasımız, bizim geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır. Gaziantep bugün tarihi misyonunu, kalkınmış, güçlü Türkiye için yeniden üstlenmektedir.

Kadınıyla erkeğiyle, genç yaşlı, kadın erkek tek vücut olduk. İşte şimdi de ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tek vücut olmak. Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100. yılına taşımak. Herkesin çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Gaziantep ve Türkiye. Kalkınmış, çağdaş uygarlık seviyesini, kadın erkek eşitliğini özümsemiş, bunu hayata geçirmiş bir Türkiye. Kalkınabilmemiz için bu duygu ve düşünceyi mutlaka yükselen bir değer haline dönüştürmemiz lazım. Kalkınabilmemiz için rekabeti yönetmemiz lazım. Çok acımasız bir dünyadayız, her gelecek zaman dilimi çok daha acımasız bir şekilde devam ediyor. Bu nedenle çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Birbirimize sahip çıkmalıyız, kardeşlik hukukumuzu geliştirmeli ve gönlümüzü açmalıyız. Karanlıkla mücadele etmenin yolu daha fazla aydınlıktan geçiyor. Pozitif gündemle hem bu şehrin hem bu ülkenin kaderini ve geleceğini aydınlatmalıyız.

 

Hepimiz faniyiz, hepimiz ölüp gideceğiz, bu dünya bir sınav. Ama ben, atalarımızın bize bıraktığı mirası çok önemsiyorum. Yeniden dünyaya gelecek olsak ve yüce mevlam bana “Ne istersin’ dese, ilk ve tek talebim, bu topraklarda, doğmak ve bu topraklarda ölmektir” diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, şükran ve minnetle anarak, tüm Gazianteplilerin kurtuluş günü kutluyorum.

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu