Amerikalı Yemek Yazarı ve Aşçı Rachel Finn, Büyükşehir Belediyesi Emine Göğüş Mutfak Müzesine Hayran Kaldı
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının organize ettiği program kapsamında Emine Göğüş mutfak müzesini gezen ve Antep yemeklerini tadan Amerikalı yiyecek yazarı ve yemek uzmanı, Rachel Finn Gaziantep yemeklerine hayran kaldığını söyleyen Finn, müzeye hayranlığını dile getirerek yetkililerden müze hakkında bilgiler aldı.
Finn, Gaziantepe gelmeden önce Antepin mutfak kültürüyle ünlü bir merkez olduğunu bilmediğini kaydetti. Şu ana kadar tattığı lezzetlerle bunun farkına vardığını dile getiren Finn, İmam Çağdaşta ali nazik kebabı ve simit köftesi yedim. Tatları gerçekten muhteşemdi dedi. Mutfak Müzesini gezerken yediği içli köfte hakkında da yorum yapan Finn, İçerisinde birbirinden lezzetli tatlar var. Yemekleri çok beğendim diye konuştu.
Gaziantep mutfağının Türkiyeden sonra Dünyada da tanınmaya başladığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz da, Mutfağı ünlü olan bir yerde Mutfak Müzesi açmak gurur verici bir durum. Yemek yazarı Rachel yediği yemekler kaşsında çok şaşırdı. Kente ilk kez gelenler ve Antep yemeklerini tadanlar da aynı şeyleri söylüyorlar. Çünkü Gaziantepte böyle bir kültür olduğunu hayal edemiyorlar. Ancak gördükleri zaman algılıyorlar. Biz de bu ifadeleri duyunca çok mutlu oluyoruz şeklinde konuştu.
Rachel Finnin, iki hafta boyunca ülke içinde seyahat ederek, Amerikadaki Afro-Amerikan mutfağı ve kültürü hakkında sunum yapacağı ifade edildi. Ankara ve İstanbul dahil çeşitli illere gidecek olan Finnin, Gaziantepte Sahan Restoran Zincirinin sahibi ünlü şef Tahir Öztan ile birlikte Uluslararası Aşçılık Akşam Yemeği Galasına katılacağı, Halepten gelen bir aşçıyla birlikte Amerikan ve Türk mutfağını temel alan aşçılık şaheserleri oluşturacaklar.