HIZLI ERİŞİM
25.09.2010

Bayazhan, Fransız Mutfağına Ev Sahipliği Yaptı

Fransa’da sivillere verilen üstün hizmet madalyası olan Şövalyelik Ünvanına sahip, aynı zamanda Fransa Aşçılar Birliği Şeref Başkanı Fernand Mischler ile Daniel Rebert Bayazhan’da Fransız mutfağının ünlü yemeklerinden sundular.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarından oluşan seçkin bir davetli grubuna hazırladıkları ürünleri tattıran Ünlü Fransız Aşçılar, Haritaya baktıkları zaman gelişmiş bir sanayi şehri olarak gördükleri Gaziantep’in kültürü, tarihi, folkloru, eşsiz mutfağı ve halkının dinamizmi ile dünyada hak ettiği yeri en kısa zamanda alması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini, kendilerinin de bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.

Fransa Aşçılar Birliği Şeref Başkanı Fernand Mischler, Bugün benim 66.yaş günüm. Aynı mutfağı paylaştığımız Türk Aşçı arkadaşlarım bana sürpriz yaparak yaş günümü kutladılar. Bu benim için en unutulmaz yaş günü armağanı oldu” dedi.

Bayazhan’daki bu etkinliğin bir tadım operasyonu olduğunu belirten Daniel Rebert, “Sunumda çalışma fırsatı bulduğumuz Gaziantep’teki ünlü bir pastanenin kalitesi çok üst düzeyde. Çok az bir gayretle bu arkadaşlarımız dünyanın en iyileri arasına girebilecektir” dedi.

Gurme ve Yemek Kitabı Yazarı Ragıp Güzelbey’in Türk Mutfağı’nın Uluslararası boyutunu gösteren örneklerden olan Antep’in Ekşili, Meyveli Taraklık yemeğini konuklara tattırması ile bir lezzet şölenine dönen programda Fernand Mischler, dünyanın tüm aşçılık örgütlerine üye olduğunu, Gaziantep’te dünyaya açılmak isteyen aşçıların Fransa’da staj yapmaları için talep gelmesi üzerine vize ve diğer hususlarda kolaylıkların sağlanması için bir proje hazırlayacağını” söyledi.

Büyük bir beğeni alan programın sonunda konuklar Fransız ve Türk Lezzet Ustalarına teşekkür ettiler.