HIZLI ERİŞİM
21.09.2010

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Dev Müzikal

Haldun Taner’in yazdığı “Keşanlı Ali Destanı” adlı müzikal oyun Eylül sonundan itibaren izleyicilerle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Özgür Yüksel yaptığı açıklamada; “Şehir tiyatrosu olarak, Gaziantep’te ilk defa bu kadar büyük çaplı bir müzikal projesi gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz. Şehir Tiyatrosu ekibi Abdullah Alparslan’ın yönetmenliğinde Ağustos başından beri yoğun bir çalışma içindeler. Oyunun şarkılarının düzenlenmesi ve çalıştırılması için Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi İlker Gültekin ile anlaştık. Kendisi oyunda da piyanosuyla bizlere eşlik edecek. Besteleri Ersel Serdarlı’ya ait olan müzikalin ses getireceğine inanıyoruz” dedi.

Aslında hiç işlemediği bir cinayet yüzünden Sineklidağ halkının gözünde kahraman ilan edilerek efsane haline gelen Keşanlı Ali’nin bundan faydalanarak bir rant düzeni kurmasını eğlenceli bir dille anlatan oyun 20 kişilik oyuncu ve dansçı kadrosuyla 4 Ekim’den başlayarak 4,11,18,25 Ekim, 1,8,15,22,29 Kasım olmak üzere her Pazartesi 20 de Onat Kutlar sahnesinde ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

Oyunda Başlıca rolleri Alper Mavi, Kübra Sağıroğlu, Fatih Eminoğlu, İbrahim Yılmaz, Hüseyin Aslan, Ayşe Başderici paylaşıyorlar.