HIZLI ERİŞİM
24.02.2011

Gaziantep, Bilişim Kenti Olma Yolunda

‘Yerel Yönetimlerin vatandaşlara sundukları hizmetlerin erişilebilirliliğinin arttırılması, vatandaş memnuniyetinin yükseltilmesinin ele alındığı toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grup Başkanı H.Cemal Tura, Verisis Veri ve İletişim Sistemleri A.Ş Genel Müdürü Dr. Aydın Kolat, Bilim Kentleri Üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grup Başkanı H.Cemal Tura, “Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grubu toplumun her kesiminin hayatını kolaylaştırmak üzere teknolojinin günlük yaşama girişini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir oluşumdur. İki yıl önce yerel yönetimlerde teknolojinin verimli kullanılması için çeşitli çalıştaylar ve seminerler düzenledik. Bir kentin bilişimle nasıl desteklenebileceği, kentte yaşayanların ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını, yerel yönetimlerle bu süreçler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladık, toplantımızın genel amacı da budur” dedi.

Teknoloji İle Desteklenmiş Hizmet Anlayışını Yerleştirmeye Çalışıyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Günümüzün en önemli konularının başında gelen teknoloji, bizlerin hayatını yönlendiren, olmazsa olmazlarımızın başında gelen bir medeniyet harikasıdır. Bilişimi ve teknolojiyi verimli kullanan toplumların aldıkları mesafenin fersah fersah fazla oluşu hepinizin malumudur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin Yükselen Yıldız Kenti Gaziantep’te teknolojik alt yapıya sahip, teknoloji ile desteklenmiş hizmet anlayışının yerleşmesi için teknolojiye ve bilişime gereken önemi vermekte, gerekli yatırımları yapmaktayız. Şehrimize kazandırdığımız ve çocuklarımızın teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri Bilim Merkezi ile amacımız yüksek teknolojiyi kentimize sokmaktır” dedi.

Başkan Güzelbey, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlikle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bir kültür şehri haline gelmek için sergilediğimiz bu çabamızda genlerimizi ve çocuklarımızı hep ön planda tutmaktayız.

Vatandaşa sunduğumuz hizmetleri teknolojinin nimetlerinden faydalanarak desteklediğimiz programlarla kolay erişilebilir, uygulanabilir hale getiriyoruz. Borç ödeme, takip, talep ve isteklerin elektronik ortamlarda alınarak değerlendirilmesi, yanıtlanması gibi uygulamalarla vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıyor, zamandan ve bürokratik işlem yoğunluğundan onları kurtarıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Gaziantep artık bir dünya kentidir. Gaziantep Belediyecilik, ekonomi, eğitim ve yönetimde bir dünya kentidir. Şehirde son dönemde yapılan çalışmalarla kent dijital bir kent haline geliyor. Bilgi güçtür, güce sahip olan da iktidar olur. Bunun için de bilişim teknolojilerini kullanarak bu bilgiye sahip olmayı elbette ki hedef olarak önümüze koymamız gerekir” dedi.

Konuşmaların sonunda katkılarından dolayı Verisis Veri ve İletişim Sistemleri A.Ş Genel Müdürü Dr. Aydın Kolat tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e, Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grup Başkanı H.Cemal Tura tarafından da Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a teşekkür şilti verildi.