Gaziantep Hayvanat Bahçesi Okul Gibi
Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden gelen 53 öğrenciye teorik ve pratik bilgiler verildi.
Hayvanat Bahçesi Toplantı Salonunda düzenlenen seminere katılan Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine egzotik hayvanlardan olan aslan, kaplan, leopar, jaguar, puma, fil, zürafa, papağan, maymun, hipopotam, timsah, geyik, ceylan, kamerun koyunu, muflon koyunu, karaca, beyaz geyikler, yaban keçisi gibi hayvanların tedavileri, operasyonları, rasyonları ve barınakları içeren 5 saatlik bir eğitim verildi.
Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, Avrupanın üçüncü, Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, 250 tür ve 4600a yaklaşan hayvan sayısı ile ciddi bir potansiyele sahip. Hayvan çeşidinin ve sayısının bu kadar fazlalığı içerisinde, farklı iklim koşulları, farklı beslenme alışkanlıkları ve farklı barınma ortamlarına sahip hayvanların bakımları da ayrı bir özen gerektiriyor.
Hayvanların bakımlarının, beslenmelerinin, cerrahi operasyonlar dâhil tedavilerinin yapılabildiği hayvanat bahçemiz bu anlamda da örnek teşkil ediyor. Zaman zaman çeşitli kurumlarla ortaklaşa ya da bağımsız düzenlediğimiz eğitim programları ile deneyimlerimizi meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu kapsamda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine, deneyimli personellerimiz Veteriner Hekimimiz Berna Sarıçiçek, Zooteknis Özhunyurt Güneş Çevik ve Veteriner Sağlık Teknikeri Erol Yıldız tarafından teorik ve pratik bilgiler aktarıldı dedi.