HIZLI ERİŞİM
10.08.2010

Gaziantep Yazı Huzurlu Geçiriyor

Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ekip 15 araç, 30 personel, 3 Blower, 5 ULV Cihazı, 3 Termal Fog, 8 Motorlu Sırt Pulverizatörü, 5 Adet 100 LT Holder Cihazı ve 20 Manuel Sırt Pulverizatörü ile ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ilaçlama ekipleri tarafından kent genelinde gündüzleri larva fare mücadelesi yapılırken, 19.00-01.00 saatleri arasında da uçkun mücadelesi yapılmaktadır.

234 Mahalle Haftanın Yedi Günü İlaçlanıyor

Kene, karasinek, sivrisinek ve haşerelerin ortaya çıktığı 15 Şubat tarihinde ilaçlamaya başlayan ekipler, kent genelinde 15 Ekim tarihine kadar sürecek olan ilaçlama çalışmalarını Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçeleri ile bu ilçelere bağlı mahalle statüsüne geçen köylerde de yoğun bir şekilde devam edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, “Gaziantep'te kent merkezinde ilçalama çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, park, bahçe, orman ve mesire alanlarında da bu çalışmaları titizlikle gerçekleştiriyorlar. Merkez ilçelere bağlı toplam 234 mahallede haftanın yedi günü yapılan çalışmada bugüne kadar 2865 odak noktası tespit edildi. Bu noktaların dışında 4 Bin rögarda, irili ufaklı 355 parkta ve bazı ahır, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalı rögarlarında sisleme yöntemi ile uçkun mücadelesi yapılmakta, bu alanlarda düzenli olarak larva, uçkun, rezidüel, fare, tatarcık ve kene ile mücadele çalışmaları da devam etmektedir” dedi.

İlaçlama çalışmalarında her türlü tedbiri en üst seviyede tuttuklarını belirten Akyol, "Halkımızın evlerinde ve açık alanlarda rahat bir yaz geçirmeleri için kent merkezi ile park, bahçe, mesire alanlarını kene, karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Müdürü Ali Kılıçparlak, ‘Kene ve haşere ilaçlamasını bu yıl çok ciddi bir seviyede yaptıklarını belirterek, "Kenelerin ve haşerelerin yaşam alanı olan çim alanlarını ilaçlayarak insanlarımıza rahatsızlık vermeden imha ediyoruz. 15.02.2010-05.08.2010 tarihleri arasında 475 adeti karasinek, sivrisinek, üvez (krinomit), 396 adeti fare şikayeti, 66 adeti kene ve pire olmak üzere toplam 987 adet şikayet aldık. Bunlara ek olarak 50 adet de asılsız şikayet alınmış ve değerlendirilmiştir. İlaçlama çalışmalarını Ekim ayına kadar çok sıkı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.