Mart ayında başlanacak yeni dönem aşçı adaylarının eğitimi 3 ay sürecek. En az 12 kişi en fazla 20 kişiden oluşan eğitimler, haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) verilen eğitimler sonrasında başarılı olanlara MEB onaylı sertifika veriliyor.
Antep mutfağından yöresel yemek ve tatlıların uygulamalı olarak yapıldığı eğitimlerde, aşçı adaylarına; yuvalama, Ali nazik, alaca çorba, öz çorba, düğün çorbası, keme kebabı, öçce, borani, erik tavası, yoğurtlu çağla aşı, ayvalı tas kebabı, simit aşı, kuymak ve Gaziantep yöresine ait daha birçok yemeğin nasıl yapılacağı öğretiliyor.
MUSEM’de eğitim ve bilgi almak isteyen vatandaşların; Karagöz Mh. Boğaza Sk. No: 16 adresi ve 220 55 77 nolu telefon ile musem@gantep.bel.tr-iletisim@musem.com.tr internet ortamında ulaşabilecekleri belirtildi.