HIZLI ERİŞİM
16.01.2018

14.GAPFOOD FUARINDA YÖRESEL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen, “9. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)” ile ‘’14. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD)”, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla Ortadoğu Fuar Merkezi’nde törenle açıldı.

180 firmanın katılım sağladığı GAPTARIM ve GAPFOOD fuarında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı da açmış olduğu stand ile yerini aldı. Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Mersin, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’dan gelen firmalar, tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri ve gıda ürünlerini sergiledi.

Gaziantep Ticaret Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu İhracatçılar Birliği’nin de desteğiyle Akort Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının açılışına, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarım ve hayvancılığın günümüzde oldukça önem kazandığını söyledi. Konuşmaların ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Ali Yerlikaya, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek, stantları dolaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığına bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi şeflerinin hazırlamış olduğu Yöresel tatlı bastık, zeytinyağlı dolma ve diğer yöresel lezzetler ikram edildi.