HIZLI ERİŞİM
19.09.2013

9.ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİNİN DOKUZUNCUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen “Çocuk Oyunları Şenliği”nin 9’cusu 19 Eylül 2013 günü Masal Aprkında düzenlendi.
 

İlköğretim ile orta öğretim okullarından öğrencilerin katıldığı şenlikte; birdirbir, postacı, orman, Hacıyatmaz, mendil kapmaca, halat çekme, dokuztaş, top oyunları, kör ebe yarışının da aralarında olduğu pek çok geleneksel çocuk oyunu için istasyonlar kuruldu. 40 istasyonda kırk ayrı çocuk oyununun oynatıldığı şenliğin 800 katılımcısının yanı sıra gönüllü abla ve abileri de vardı. 49'u Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ve 22'si gönüllü öğretmenden oluşan toplam 71 gönüllünün organizasyonunda gerçekleştirilen şenlikte, çocuklar aşina oldukları oyunların yanı sıra, daha önce hiç oynamadıkları farklı yörelerin ve ülkelerin oyunlarını da oynama fırsatı buldular.

Çocuk animasyon, pandomim ve uzun bacak gösterilerinin de yer aldığı şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliğine Türkiye'den üye tek şehir olmanın sorumluluğu ile çocuklar için pek çok hizmet üretiyor, etkinlikler şenlikler yapıyoruz. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimizin de bu yıl dokuzuncusu yapılıyor.” dedi.

Katılan tüm öğrenciler ve öğretmenlerini, gönüllüleri tebrik eden Güzelbey, “Çocuklar bizim yarınlarımızı oluşturuyor. Onun için çocuklarımız bizim yanımızda değerliler. Bugün onlar için bir şenlik düzenledik ve buraya gelen çocuklarımız bu şenliğin tadını doyasıya çıkartıyorlar. Umarım onlara gönüllerince bir şenlik yaşatmışızdır.” diye konuştu.

Çocuklara sadece Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda etkinlikler düzenlenmemesi gerektiğini ifade eden Güzelbey, “Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı geleceğe hazırlama adına pek çok organizasyon düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları daima kültür, sanat ve sporla buluşturuyor, oynarken eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı.