DEĞERLİ ÇOCUK BULUŞMALARINDA OYUNCU ANNE MERVE GÜLCEMAL KONUK OLDU
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Değerli Çocuk Buluşmaları” etkinliklerinden bir yenisini daha gerçekleştirdi.
Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından 03-04 Temmuz tarihlerinde Oyuncu Anne Merve Gülcemal’in katılımıyla 1.176 çocukla söyleşi düzenlendi.
Oyuncu Anne Merve Gülcemal, “Çocuklarla Tefekkür Saati” ve “Çocukları Çok Seven Peygamberim de Bir Zamanlar Çocuktu” söyleşilerini gerçekleştirdi.
ÇOCUKLARLA TEFEKKÜR SAATİ
"Tefekkür nedir tefekkürün hayatımızdaki önemi nedir?” konularına değinen yazar Gülcemal, kâinattaki her meyvenin sebzenin ve tüm canlıların nasıl yaratıldığını bu yaratılıştaki ince ayrıntılara değindi. Bir elmanın ağacının aynı olmasına rağmen neden farklı renk meyve verdiği, çamurlu sudan nasıl meyveler yetiştiği, kozalakların suyun içerinde neden kendini kapattığı gibi doğadan örneklerle tefekkür etmemize olanak sağlayarak çocuklara beyin fırtınası yaptırdı.
ÇOCUKLARI ÇOK SEVEN PEYGAMBERİM DE BİR ZAMANLAR ÇOCUKTU
Çocukları hayali bir yolculukla peygamberimizin yaşadığı zamana götüren yazar, O'nun çocukluğunda amcasıyla beraber zaman geçirdiği çobanlık yaptığını ve bu sürede kâinatın bereketlendiğini, çocuklara karşı tavrının hep iyi ve içten olduğunu anlattı. Peygamberimiz güvenilir, dürüst, çok bilgili, çok akıllıydı, adaletli işte bizler de öyle gençler olmalıyız ki malımız mülkümüz olmasa da yaşımız mesleğimiz bir itibarımız olmasa da aklımızla ilmimizle güzel kalbimizle dürüstlüğümüzle insanlar tarafından değer görmeliyiz dedi. Merve Gülcemal söyleşi sonunda çocuklara keyifli bir masal anlatımı yaptı.