HIZLI ERİŞİM
02.12.2017

DÜNYA GASTRONOMİSİNİN PARLAYAN YILDIZLARINDAN GAZİANTEP, GASTROMASA’DA YERİNİ ALDI...

Gastromasa Konferansı'nın bu seneki konuk şehri, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan Gaziantep oldu.

Dünyaca ünlü şeflerin katılımlarıyla gerçekleşen Gastromasa Konferansı 2 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Unesco’nun Yaratıcı Şehirler Ağına giren Gaziantep Mutfağını tanıtmak amacıyla Gastromasa’da yerini aldı.

Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yerli-yabancı ödüllü birçok şefi 2 Aralık 2017 Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getirdi.

Dünya gastronomisinin önemli şeflerine ev sahipliği yapan konferansta bu yılın teması ise ‘Ürün’ oldu. Mutfağın dünyaca ünlü yıldız şefleri; ‘The Best Chef’ ödülüne layık görülen ve ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesinin üçüncüsü Joan Roca, ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine adını altın harflerle yazdıran Mauro Colagreco, ‘Asya’nın En İyi 50 Restoranı’ listesinden Hiroyasu Kawate başta olmak üzere birçok ünlü şef “Ürün”ü konuşmak üzere Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda, bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin yemeklerini, lezzetlerini bütün dünyaya sunmak istediklerini belirterek, "Türkiye denince akla misafirperverlik geliyor. Mutfağımızı, lezzetlerimizi, eşsiz tatlarımızı dünyaya sunmak istiyoruz." Şeklinde konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standlarda Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden baklava, köfte, katmer, dolma, içli köfte ve birçok yöresel ürün standı ziyarete gelen konuklara ikram edildi. Birbirinden lezzetli ikramların yapıldığı, Gaziantep standı katılımcılardan büyük ilgi gördü.