HIZLI ERİŞİM
15.09.2019

DÜNYACA ÜNLÜ MICHELIN YILDIZLI ŞEFLER GASTROANTEPFES'TE

Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında Gökmen Sözen işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda,iki gün boyunca Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar yapıldı.

İlk gün, Tiflis-Gürcistan’tan Tekuna Gachechiladze; Belçika’dan Oliver Mehuys ve Nick Bril, İtalya’dan Yoji Tokuyoshi, Andrea Aprea ve Anthony Genovese, İspanya’dan Paco Torreblanca ve Eduard Xatruch, İngiltere’den Santiago Lastra Rodrıguez, Fransa’dan Patrick Laine, Hollanda’dan Syrco Bakker farklı teknikleri kullanarak sunumlar gerçekleştirdiler.

İkinci gün ise; Lübnan’dan Joe Barza, Almanya’dan Rene Frank, Dubai’den Mohammad Orfali, Rusya’dan Igor Grishechkin, İtalya’dan Gianluca Fusto, Tayland’tan Prin Polsuk, İtalya’dan Costardi Brothers, İspanya’dan Kiko Moya ve Diego Prado, Hollanda’dan Joris Bijdendijk, Malezya’dan İsmail Ahmad sunumları ile devam etti.

Katılımcılardan büyük beğeni gören workshopların ardından Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerine festivalin anısına Gastroantepfest’e özel olarak hazırlanan tabaklar hediye edildi.