GASTROANTEPFEST'TE ARKEOLOJİ VE YEMEK PANELİ
Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla paneller gerçekleşti.
“Arkeoloji ve Yemek” konulu panelde ise, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ayşegül Akyurt, Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ali Akın Akyol, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof.Dr. Tuba Ökse, Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ayşe Fatma Erol ve Başkent Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üy. Tulga Albustanlıoğlu katıldı. Yemek kültürünün geçmişten günümüze geçimiş olduğu evrimler, gelişim süreci, ilkçağlardan itibaren beslenme şekilleri, kazılarda bulunan besin kalıntıları üzerine konuşularak arkeoloji ve yemek konusu ele alındı.