HIZLI ERİŞİM
15.09.2019

GASTROANTEPFEST'TE ENDER SARAÇ İLE GAZİANTEP YEMEKLERİ VE ŞİFA

Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla söyleşiler gerçekleşti.

“Ender Saraç ile Gaziantep Yemekleri ve Şifa” konulu söyleşide ise, Ender Saraç Yöresel lezzetlerimizdeki şifalar hakkında dinleyenleri bilgilendirdi. Baharatların, otların, zeytinyağının ve birçok yöresel ürünün faydalarından bahsederek dinleyenlerin sorularını yanıtladı.