GASTROANTEPFEST'TE GAZİANTEP'İN ÇİFTÇİLERİ PANELİ
Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla paneller gerçekleşti.
Filiz Hösükoğlu moderatörlüğünde “Gaziantep’in Çiftçileri” konulu panelde ise, Mustafa Kemal Kara-Biber Yetiştiricisi, Abdurrahman Açıkgöz-Antep Fıstığı Yetiştiricisi, Erkan Karakuş-Zeytin Yetiştiricisi, Şerif Bay- Peynir Üreticisi, Belgin Kandeğer- Kuruluk Üreticisi, Yavuz Tekelioğlu-YÜCİTA, Birol Uluşan- Metro Toptancı Market Meyve ve Sebze Kategori Müdürü Coğrafi İşaretler konuk oldu.