HIZLI ERİŞİM
13.09.2019

GASTROANTEPFEST'TE GAZİANTEP'İN SİMGE MEKANLARI PANELİ

Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla paneller gerçekleşti.

Sahrap Soysal moderatörlüğünde gerçekleşen “Gaziantep’İn Simge Mekanları” konulu panelde ise, Gaziantep’in simge mekanlarının temsilcileri katıldı. Güllüoğlu Baklavalarından Murat Güllü, Halil Usta’nın oğlu İbrahim Kor ve Katmerci Zekeriya Ustanın katıldığı panelde, yeni nesil olarak en büyük gayelerinin markalarının devamlılığını sağlayarak daha iyi noktalara getirmek olduklarını belirttiler. Gaziantepli olmak bir gururdur düşüncesiyle çalışan ve küçüklükten itibaren 2, 4 ve 6. nesil olarak bu işin içinde olduklarını belirterek, hikayelerini anlattılar.