HIZLI ERİŞİM
13.09.2019

GASTROANTEPFEST'TE GAZİANTEP'İN YEMEK ELÇİLERİ PANELİ

Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla paneller gerçekleşti.

Nilhan Aras moderatörlüğünde gerçekleşen “Gaziantep’in Yemek Elçileri” konulu panelde ise, Sahan Restaurant-Tahir Tekin Öztan, Develi Restaurant-Nuri Develi ve Güllüoğlu -Nadir Güllü yer aldı. Gaziantep’in marka yüzlerinin yer aldığı panelde, gastronominin başkenti Gaziantep’in tanınırlığını yükseltmenin yöntemleri üzerine konuşuldu. Gerek İstanbul’da gerekse tüm Dünya’da Gaziantep sofrasının daha fazla öne çıkması için Gaziantep’in itici bir güç olması gerektiğinden bahsedildi.