HIZLI ERİŞİM
14.09.2019

GASTROANTEPFEST'TE ÖMÜR AKKOR İLE SEYAHATNAME

Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla söyleşiler gerçekleşti.

“Ömür Akkor’la Lezzet Seyahatnamesi” konulu söyleşide ise, Gaziantep mutfağının yeri Dünya’da çok ayrıdır diyen Dünyaca ünlü şef Akkor, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan lezzetlerine ışık tuttu. Gaziantep mutfağından övgüyle söz eden Dünyaca ünlü şef Akkor, Türk Mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye’yi gezdiğini belirtti. Söyleşiye; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Marka şeflerin ve Gastroantep’in birlikte uzun bir yolculuğu var. Henüz yolun başındayız. Amacımız Dünya’nın lezzet başkenti olmaktır. Sahip olduğumuz ekiple Dünya’nın lezzet başkenti olacağımıza inancımız tam. Hedeflerimizi koyduk, lezzet yolculuğunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu lezzet yolculuğu kültürel bir yolculuk olmasının yanında bir ekonomi yolculuğudur, bir istihdam yolculuğudur. Bizim soframızda Halil İbrahim bereketi var. Toprak, güneş bize Dünya çapında ilkleri tecrübe etmemizin yolunu açıyor ama en önemli nokta; beşeri sermayedir. Dolayısıyla, Anadolu mutfağı, ülke mutfağı Dünya’da hak ettiği yere erişecektir” dedi.

Dünyaca ünlü şef Ömür Akkor ise, “Gaziantep mutfağının yeri Dünya’da çok ayrıdır. Gaziantep’i anlama, hissetmek için yılda bir kez gelmek yetmeyecektir. Çünkü bu şehirde her mevsimin kendi içinde barındırdığı özgün güzellikleri, lezzetleri mevcut. Türkiye’nin, Gaziantep’in lezzetinin ortaya çıkması, tanınması için daha çok çaba sarf etmeliyiz. Bu nokta da GastroANTEP iyi bir projedir. Umuyorum ki bu projenin devamında da çalışmalar olacak. Böylelikle Antep mutfağı Dünya çapında ismini duyurmayı başaracaktır” diye konuştu.