GASTROANTEPFEST'TE TURİZM GASTRONOMİSİNDE GAZİANTEP'İN YERİ PANELİ
Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadıldığı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katılımlarıyla geniş bir platformda Gaziantep ürünleri yeniden yorumlanarak sunumlar, söyleşiler, paneller gerçekleşti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle ikinci kez düzenlediği GastroAntep “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” kapsamında festival boyunca birbirinden değerli isimlerin katılımlarıyla paneller gerçekleşti.
Vedat Başaran moderatörlüğünde “Turizm Gastronomisinde Gaziantep’in Yeri” konulu panelde ise, Kaya Demirer/TURYID, Ramazan Bingöl/TURES, Güçlü Kaplangı/TUSİD-Osman Ayık/TUROFED, Melih Şahinöz/ETUDER ve Haluk Okutur/Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı konuk oldu. Sektörün önde gelenleri, yerel ürünlerin mutfaklarda daha fazla yer tutması gerektiğini vurguladı. Hedefin her zaman daha iyisi olması gerektiğinin altını çizildi.