HIZLI ERİŞİM
09.11.2017

GASTROMASA KONFERANSI BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Gaziantep, Göreme ve Beyoğlu Belediyeleri, İstanbul Ticaret Odası olmak üzere birçok sivil toplum kurul ve kuruluşlarının destek verdiği Uluslar arası Gastromasa Konferansının basın toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Ahmet Gürkaynak, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, Ünlü Şef Vedat Başaran, Türk yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, Arda Türkmen ve Türk Hava Yolları’nın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında  Türk mutfak kültürünü Dünya’ya tanıtmak, Dünyaca ünlü 18 yabancı şefi ortak bir platformda buluşturmak, Dünya’nın önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla Gastromasa Konferansı’nın mimarı Sözen Organizasyon tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansının detayları konuşuldu.

DÜNYA GASTRONOMİSİNİN ÖNEMLİ ŞEFLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK OLAN KONFERANSTA BU YILIN TEMASI: ÜRÜN

Toplantıda Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Dünya’nın en büyük ekonomisi olma hedefiyle yola çıkıldığını ve gastronominin ekonominin bir parçası olduğunu aktardı. Bu etkinliğin amacının Türkiye’deki gastronomi profesyonellerini, yatırımcıları ve şefleri Dünya seviyesine çıkarmak olduğunu belirten Sözen Organizasyon’un sahibi Gökmen Sözen, 2 bin kişinin katılacağı konferansta “ürün” konusunun ele alınacağını belirtti.

Mutfağın dünyaca ünlü yıldız şefleri, 'The Best Chef' ödülüne layık görülen ve 'Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinin üçüncüsü Joan Roca,  ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine adını altın harflerle yazdıran Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesinden Hiroyasu Kawate, İspanya'da ‘Kralların pastacısı’ olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika’nın en iyi şefi seçilen Mitsuharu Tsumura, ‘Dünya Barista Şampiyonası’nda birincilik alan James Chen, Michelin Yıldızı’yla başarılarını taçlandıran Kiko Moya, Luigi Taglienti, David Thompson, Dünyanın en iyi pasta şeflerinden Gianluca Fusto, Andrea Dopico, başarılı çikolata şefi Stelios Parliaros, Dünya gastronomisinin önemli şefleri Carlos Garcia, Diego Guerrero, Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega ve 2016 yılında ‘Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi’ seçilen Kamilla Seidler başta olmak üzere birçok ünlü şef 2 Aralık’ta Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda, “Ürün”ü konuşmak üzere bir araya geliyor. Konferansta, Dünya’nın en iyi şefleri kendi bölgelerinin özel ürünlerini kullanarak sahnede canlı olarak yemek pişirecek. Etkinliğin bir diğer ilgi çekici içeriği ise ChefChat olacak. Tarihi değerleri ve eşsiz mutfak kültürüyle Dünya’ya nam salan, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Gaziantep ve damaklarda iz bırakan lezzetleri, bu yıl Gastromasa’da! Konferansta ulusal ve uluslararası birçok marka stantlarda özel tadım etkinlikleri gerçekleştirerek konferansa renk katacak.