GAZİANTEP, 3.ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİNDE
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3.ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ’nde YERİNİ ALDI
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 7 Aralık tarihinde Travel Turkey İzmir 2017 Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuarizmir'de başladı.
İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede, dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya geldi.
Gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenlenen kongrede, Gastronominin bölge turizmine olan katkıları üzerine konuşuldu.
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının sektördeki bütün paydaşların birlikte çalışmasıyla mümkün olacağını söyledi. "Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak" şeklinde konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin coğrafyasının mutfağına zenginlik kattığını vurgulayarak, tarımın ilk kez Anadolu'da yapıldığını, buğdaydan ekmeğin de ilk kez aynı topraklarda elde edildiğini anlattı.
3. Uluslararası Gastronomi Kongresi'nde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerini katılımcılarla buluşturdu. Açılış töreninde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay’ın katılımıyla destinasyon sponsorlarının yer aldığı hatıra fotoğrafı çekildi.
DESTİNASYON SPONSORLARIYLA YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI.
Kongrede ziyaretçiler; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi tarafından açılan stantta Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden maltıhalı köfte, kuru dolma, Antep baklavası, kahke çeşitleri, cevizli sucuk, bastık, antepfıstığı, fitilli lokum çeşitleri gibi vazgeçilmez lezzetlerini tatma imkanı buldu. Tadım etkinlikleri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.