GAZİANTEP MUTFAĞI KANADA' DA
İlimizin Gastronomi dalında UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmesiyle birlikte, mutfak kültürünü Yurtdışında temsil etmeye devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kanada’nın Toronto şehrinde bu yıl 10’cusu düzenlenen Terroir Sempozyumuna katıldı.
27 Nisan’da düzenlenen Gastronomi alanlarında en önemli etkinliklerden biri olan Terroir Sempozyumuna, dünya çapında aşçılar ve Gastronomi yazarları katıldı. Değişik lezzetlerden sunumların yapılıp, yeni mutfakların ve lezzetlerin keşfedildiği Sempozyumda, lezzet şöleni yaşandı.
Yoğun geçen Sempozyum süresince çeşitli seminerler verilerek hem yeni yeteneklere Gaziantep mutfağı tanıtıldı, hem de duayen şeflere detaylı bilgi verildi.
Ayrıca Kanada’nın en önemli sanat merkezi olan Art Gallery Of Ontario’da verilen seminerlerin sonunda gerçekleştirilen resepsiyonda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi tarafından Gaziantep lezzetleri katılımcılara sunuldu.
600 ‘ü aşkın dünyaca ünlü şef ve gastronomi yazarlarının katıldığı resepsiyonda, sunulan lezzetlerin tadına bakan katılımcılar, Gaziantep yemeklerine olan beğenilerini dile getirdiler.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk’ün eşlik ettiği heyette ayrıca Konsolos Erdeniz Şen, Kültür Ataşesi Derya Acar, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Koordinatörü Gurme Ragıp Güzelbey, Şef Ahmet Uygun ve Doğa Çitçi de etkinlikte yer aldılar.