HIZLI ERİŞİM
06.01.2017

GAZİANTEP TATLARINA YENİ TASARIMLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği işbirliğiyle, Gaziantep’in yöresel ürünleri için özgün, fonksiyonel ambalajların geliştirilmesi ve genç tasarımcıların ülkemize kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, protokol üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Törenin açılış konuşması, Vali Ali Yerlikaya tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tasarım ve bilginin elde tutulması halinde her şeyin kendiliğinden büyüyüp ve gelişeceğini ifade etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Gaziantep'te keşfedilmeyi bekleyen çok büyük değerler olduğunu ve bunların artık dünyaya açılması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından, iki konu ve iki katılımcı türü (Profesyonel ve Öğrenci) kategorilerinde düzenlenen Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışmasının kazananlarına, Vali Ali Yerlikaya tarafından ödül ve ödül belgeleri verildi.

Gaziantep Tatlıları Ambalaj Tasarım Yarışması Profesyonel kategorisinde;

Üçüncü:Damla Tonuk

İkinci:Fatih Kurtcan / Mehmet Oğuz

Birinci:Almila Gizem Ek

Antep Fıstığı Ambalaj Tasarım Yarışması Profesyonel kategorisinde;

Üçüncü: Meriç Batmaz

İkinci:Mete Erdem

Birinci:Anıl Yanık

Antep Fıstığı Ambalaj Tasarım Yarışması Öğrenci kategorisinde;

Üçüncü: Damla Durmuş

İkinci:Gülay Gerçek

Birinci:Burçin Mercan