HIZLI ERİŞİM
08.05.2016

GAZİANTEP YAZARLARI VE ŞAİRLERİ "GAZİANTEP'İ ANLATTI"

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği başta olmak üzere, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının katkılarıyla düzenlenen Gaziantep Kitap Fuarı’nda, Gaziantep Şairleri ve Yazarları, yaptıkları söyleşilerle Gaziantep’in bilinmeyenlerini anlattı.

03-08 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Gaziantep Kitap Fuarı, Gaziantep Şairleri ve Yazarları’nın söyleşileriyle renklendi.

Gaziantep Yazarlarından Prof. Dr. Bilgehan Pamuk'un katkılarıyla organize edilen söyleşiler,  Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar ile başladı.  Ayntablı Divan Şairleri’nden bahsedilen söyleşide, Gaziantep’in bu alanda çok önemli simalar yetiştirdiği vurgulandı. Osmanlılar Ayntab’ta söyleşisi ile okurları ve öğrencileri ile buluşan Pamuk, Gaziantep’in Osmanlılar tarafından fethinin bilinmeyen yönleri ile Osmanlı Medeniyeti’nin şehre katkılarını, yaptığı sunum ile anlatırken, Araştırmacı-Yazar Akten Köylüoğlu ise Gaziantep düğün adetleri, hamam kültürü üzerine söyleşilerini gerçekleştirdi.

UNESCO Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağına girdikten sonra önemi daha da artan Gaziantep Mutfak Kültürü, Gaziantep yazarlarından Gonca Tokuz tarafından anlatıldı. Tokuz, Gaziantep’te yapılan yemeklerin isimlerinin nereden geldiği ve Gaziantep mutfak kültürünün ana hatları üzerinde durdu. Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi Turuncu Salon’da gerçekleştirilen bu söyleşiler ilgi ile takip edildi.

Öte yandan söyleşilerin dışında, Gaziantep Şairleri ve Yazarları standında ise Gaziantep yarlarından; Sabiha Doğan, Behiye Köksel, M. Sabri Genç, Hanifi Akın, İbrahim Anıl Akan, Meral Can, Zeynel Abidin Toprak ve Mustafa Yıldız okurlarına imza günü düzenledi.