HIZLI ERİŞİM
22.09.2018

GAZİANTEP'iN SİMGE MEKANLARI PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile Türk Hava Yolları gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında Kültür Turizm Bakanlığı Gastronomi Şurası Başkanı Vedat Başaran moderatörlüğünde Burhan Çağdaş, Halil Kör, Hüseyin İbili, Ömer Güllü, Mehmet Çiftçi, Mustafa Özgüler ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Gaziantep‘in Simge Mekanları” başlıklı panel gerçekleşti.

Kültür Turizm Bakanlığı Gastronomi Şurası Başkanı Vedat Başaran moderatörlüğünde Gaziantep’in simgeleşmiş kahramanlarının yer aldığı panelde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “Mirasımızı dünya ekonomisine taşımak için çalışıyoruz.” sözleriyle yapılan çalışmalardan bahsetti. Yemeklerin artık sanat olduğunu vurgulayarak lezzet kadar sunumların da önemli olduğuna dikkat çekti. Yapılacak çok iş olduğunu söyleyerek Gaziantep topraklarında yetişen zeytin aromasının hiçbir yerde olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini aktardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zeytin çalışmalarından bahsetti. 50.000 zeytin fidanı dikiminin gerçekleştiğinden bahsetti.

Kebapçı Halil Usta, mutfağın adetli olması gerektiğine dikkat çekerek kimsenin hakkını yememek gerektiğini, paraya değil müşteriye hizmet etmek gerektiğinden bahsetti.

Orkide Pastanesi Mustafa Özgüler, “En iyileri yakalamaya çalışıyoruz ve Gaziantep’i temsil ediyoruz.” diyerek misyonlarının gelen herkesi memnun etmek olduğunu söyledi. Her işin başında sevmek olduğunun altını çizdi.

Küşleme Kebaphan Hüseyin İbili, Halil Usta’nın öğrencisi olduğunu söyleyerek, Küşleme Kebaphan’ın marka isminin nereden geldiğini anlattı.

Güllüoğlu Baklava Ömer Güllü, kaliteli baklavanın üretimi hakkında bilgiler aktardı. “Yaptığımız işi sanat olarak görüyoruz” diyerek müesseselerinin eğitime dayalı olduğunu aktardı.

Çelebioğlu Baklava Mehmet Çiftçi, ustalardan yetiştiklerini söyleyerek müşterilerinin mutluluğun çok önemli olduğunu söyledi.

İmam Çağdaş temsilcisi Burhan Çağdaş, esnaflığın vermiş olduğu mütevazilik, dinginlik, misafirperverlik başarıyı getiriyor. “Herşeyden önemlisi müşteri memnuniyetidir” ifadesini kullandı. “Bu şehrin gücüne enerjisine güveniyorum” sözleriyle paneli sonlandırdı. Panel sonunda ise, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Ak PArti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu tarafından festival anısına Gastroantepfest’e özel olarak hazırlanan tabaklar  panelistlere hediye verildi.