HIZLI ERİŞİM
29.10.2018

GAZİANTEPLİ MİNİK ŞEFLER HÜNERLERİNİ BODRUM'DA SERGİLEDİ

27-28-29 Ekim 2018 tarihlerinde Muğla/Bodrum’da Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Türkiye Bodrum’da Buluşuyor” ve “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivali”ne, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen “Geleceğin Şefleri Çocuk Yemek Yarışması” dereceye giren minik şeflerimiz katıldı. Sekiz minik şefimiz “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivali”nde Gaziantep mutfağına ait Omaç yoğurarak bir sunum tabağı hazırladı ve konuklara ikram ettiler.

Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi tarafından festival katılımcılarına ikram edilen Antep Fıstıklı-Antep Peynirli İrmik Helvası sunumu ise büyük beğeni topladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ritim Grubunun renk kattığı organizasyonda, coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan kıyafet, kostüm yarışmasında birinciliğe layık görüldü.

Festivalin son gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen minik şeflerin katılımı ile Bodrum Mandalinalı İrmik Helvası Rekor Denemesi gerçekleştirildi. Festivale katılan tüm minik şeflerin etkinliğin anısına madalya, katılım belgesi ile kitap armağan edildi.