HIZLI ERİŞİM
21.04.2016

GURME YAZARLAR MUSEMDE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda İngiltere’den seçkin gazetelerin uzman yemek ve seyahat yazarları bulunan grup, 5 günlük gezi kapsamında Gaziantep’e geldi.

UNESCO yaratıcı şehirler ağı üyeliğine hak kazanarak adını dünyaya duyuran Gaziantep’e gelen gurme yazarlar, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) yapılan yemek atölyesinde pirinçli börek yaptılar. “Essentialjourneys.co.uk “ adlı internet sitesinin ödüllü editörü  Michael Anthony Cowton, aylık ziyaretçi sayısı 40,000, toplam sosyal medya izleyici sayısı 28,358 olan “Bradt Travel Guides’tan” (www.bradtguides.com) Hugh Alexander Collins,  sosyal medya izleyicisi 12,096 olan “itsrudetostare.com “ sitesinin sahibi ve ödüllü  editörü Melissa Marie Hales, Aylık 250,000 ziyaretçisi ve 41,647 sosyal medya takipçisi bulunan “thelondoneconomic.com” sitesinden seyahat ve yemek yazarı Jack Nathaniel Peat, Aylık 60,725 tiraja sahip İngiltere`de yayınlanan “Olive Magazine” www.olivemagazine yazarlarından Amy Catherine Quick,  sosyal medya izleyici sayısı 13,825 olan“Zesterdaily.com” adlı internet sitesinden ödüllü, yemek ve tatil yazarı Clarissa Hyman, DHA Doğan News Agency' den Aynur Tattersall (London Correspondent)’in yer aldığı grup atölye sonrasında Gaziantep Mutfağının en güzel örneklerinin de tadına baktılar.

Tattıkları lezzetlere hayran kalan gurme yazarlar, yemekler hakkında detaylı bilgiler alarak, ülkelerine döndüklerinde Gaziantep mutfağı ve kültürü hakkında çok güzel makaleler ve yazılar yazacaklarını belirttiler.

Gaziantep’in tarihi ve turistik mekanlarını da gezen yazarlar, Gaziantep izlenimlerini aktardılar. Gurme ve Sosyal Medya Yazarı Melissa Marie Hales, baklavayı dünyanın hiçbir yerinde bu kadar lezzetli yemediğini söyledi. Antepfıstığının en lezetli kuruyemiş olduğunu belirten Hales, yöresel yemek yuvalamayı ilk defa yediğini ve çok beğendiğini aktardı.

Jack Nathaniel Peat, menengiç kahvesini Gaziantep’te tadığını, burada yediği kuzu kebabının lezzetini hiçbir yerde bulamadığını ifade etti. Kebaba katılan baharatların ona ayrı bir tat verdiğini belirten Puat, Gaziantep yemeklerine hayran kaldığını vurguladı.

Hugh Alexander Collins ise, ayak üstü dürüm kültürünü ilk kez Gaziantep’te gördüğünü ve bunun muhteşem bir sokak kültürü olduğunu ifade etti. Lahmacunu Türk pizzası olarak tanımlayan Collins, sabah kahvaltısında katmer yenildiğini ilk defa gördüğünü belirtti. Collins, bu durum bilmeyen herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Bir diğer Gurme Yazarı Michael Anthony Cowton da, Gaziantep’in önemli bir lezzet durağı olduğunu, bundan dolayı gastronomi kenti olmayı hak ettiğini vurguladı. Kendilerinin bunu keşfettiğini belirten Cowton, başkalarının da keşfetmesini istedi.

Normal şartlarda et yiyen birisi olmadığını belirten Amy Catherine Quick, Gaziantep’in tekrar kendisine et yemeyi sevdirdiğini kaydetti. Etin özelliğinin iyi bir terbiyeci ustasından geçmesi ve ona tat veren baharatların iyi işlenmesinden kaynaklandığını ifade eden Quick, bu durumun Gaziantep’i lezzet başkenti yapacağını belirtti. Quick, özellikle kuşbaşı kebabına ve muammarayı çok sevdiğini söyledi.

Gaziantep’ e ait birçok yöresel yemekleri tadan gurme yazarlar değerlendirmelerde bulunan gurme yazarlar favori yemek olarak yuvalamayı seçtiklerini söylediler.