HIZLI ERİŞİM
22.04.2018

HALİÇTE GAZİANTEP MUTFAĞI RÜZGÂRI

Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 7.kez düzenlediği “Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması” ve “3.İstanbul Culınary Cup” her yıl olduğu gibi bu yıl da, binlerce Executive Chef ile Ulusal ve Uluslararası pek çok tedarikçiyi bir araya getirdi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve ‘Tema Mutfağı’ olan tescilli Gaziantep Mutfağı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Kentsel kalkınmada yaratıcılık mevhumunu ön planda tutan şehirleri belirleyerek, onların arasında bir çeşit işbirliği ağı oluşturan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’ na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep, Türkiye’nin Gastronomi alanında hak ettiği yeri alması adına bir milat niteliği taşıyor. Dünyada 116 kentin dahil olduğu bu ağ, ilk çiftçi toplumların ortaya çıkardığı ‘Bereketli Hilal’ olarak adlandırılan Mezopotamya topraklarına yakınlığıyla bilinen Gaziantep Mutfak ve Yemek kültürünün tanıtımı için büyük bir öneme sahip.

Tescillenen Gaziantep Mutfağı, bu özel unvanıyla birlikte VII. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nın ‘Tema Mutfağı’ olmuştur.  Gaziantep Mutfağının en güzel yemekleri seçilerek 47 çeşit yemek ve tatlı açık büfe konseptiyle yerli ve yabancı şefleri ağırlamıştır. Ayrıca Gaziantep standı içerisinde ikram edilen katmer, künefe baklava ve yöresel ürünlerimiz ziyaretçiler ve şeflerden tam puan aldı.

Açılış konuşması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural tarafından yapıldı. Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay tarafından ise plaket takdimi yapıldı.

Gaziantep Mutfağı artık Gazianteplilerin değil tüm Dünya’nın mutfağı oldu.