İLETİŞİM DÜNYASI GAZİANTEPTE BULUŞTU
TÜHİD Anadolu Buluşmaları'nın üçüncüsü Gaziantep'te gerçekleşti.
Halkla İlişkiler mesleğinin dünya standartlarında uygulanmasını amaçlayarak sektördeki çalışanların mesleki gelişmelerine ışık tutmak amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen paylaşım projesinde; akademik, mesleki ve toplumsal sorumlulukların gereklerini en üst düzeyde ve katma değer yaratacak bir anlayışla yerine getirmek amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Anadolu Buluşmaları da, Anadolu şehirlerinde iletişim sektörünün güçlendirilmesi, sektörün paydaşları arasındaki iletişiminin artırılması ve bu şehirlerde halkla ilişkiler kavramı ile ilgili farkındalık yaratılması için devam etmektedir.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen “TÜHİD Anadolu Buluşmaları” nın 3.sü ise; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Şekerbank'ın ana Sponsorluğunda, GSO-Gaziantep Sanayi Odası, Sanko, Iconova ve Divan Otel desteğiyle Gaziantep’te gerçekleşti.
Etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu başta olmak üzere, birçok ilgili, iş dünyasından isimler, dernek temsilcileri ve üyeleri, akademik çevreler ve öğrenciler katıldı.
25 Aralık tarihinde Divan Otel’de 4 oturumdan oluşan programda, “İş Dünyası ve İletişim”, “Medya ile İletişimin Sırrı”, “Gaziantep Markası “Şimdi Gaziantep Zamanı” ve “UNESCO Gastronomi Şehri Gaziantep” konuları ele alındı. İş, iletişim ve gastronomi sektörlerinden ünlü isimler bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Programın açılış konuşmaları, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yapıldı.
TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş yaptığı açılış konuşmasında; TÜHİD Anadolu Buluşmaları Projesi’nin amacının İstanbul dışındaki iş dünyası, meslektaşlar ve genç iletişimcilerle buluşmak olduğunu belirterek, bu kapsamda ilk durağın Gaziantep olduğunu vurguladı.
Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi bir yönetim bilimi olan halkla ilişkilerin öneminin görülmesi gerektiğini belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de iletişimi sürdürülebilir kılmak, bilgi ve teknoloji çağında olunduğunu unutmamak gerektiğini vurguladı. “Devletten devlete bireyden bireye iletişim en önemli mekanizmamız.” ifadesini kullandı.
Hatay Valisi Erdal Ata’da konuşmasında, halka ilişkiler mesleğinin hem kamuda hem özel sektörde çok önemli yere sahip olduğunu, Gaziantep’in, ekonomik büyümede, istihdam oluşturmada ve ihracatta Türkiye rakamlarının üstünde olduğuna işaret ederek “Firmalar halka ilişkilere çok önem vermeli, halka ilişkiler departmanlarını aktif hale getirmeli. Firmalar bunu yaparlarsa hem tanıtımları hem de geleceklerine çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Moderatörlüğünü TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş’ın yaptığı “İş Dünyası ve İletişim” konulu 1. oturumda, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın konuşmalarını gerçekleştirdi.
TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü’nün moderatörlüğünü yaptığı “Medya ile İletişimin Sırrı” konulu 2. oturumda Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Vahap Munyar ve Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Sevil Wittmann konuşmacı olarak yer aldı.
Bilgi Üniversitesi Next Academy Başkanı Levent Erden’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Gaziantep Markası “Şimdi Gaziantep Zamanı” konulu 3. oturumda ise; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brandmap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve marka danışmanı Bülent Fidan ile Mediacat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Eş Başkanı Pelin Özkan konuşmacı olarak katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında Gaziantep’in gastronomi alanındaki çalışmalarından ve başarılarından bahsetti..
Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Özkanlı’nın yaptığı “UNESCO Gastronomi Şehri Gaziantep” konulu 4. oturumun konuşmacıları arasında ise Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Yaşin, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal ve Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram yer aldı.