İSTANBUL GAZİANTEP MUTFAĞIYLA BULUŞTU
Shangri-La Bosphorus İstanbul, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağını 24 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında İstanbul'a taşıdı.
Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran eşsiz lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Shangri-La Bosphorus, Istanbul'un ödüllü Executive Şefi Olivier Pistre'nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep'in deneyimli şeflerinden ve Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nin kurucusu Dt. M. Ragıp Güzelbey ve UNESCO'da yaptığı sunumlarla Gaziantep kültürünü dünyaya tanıtan Doğa Çitçi tarafından hazırlanan özel menü ile Gaziantep Yemek Festivali IST TOO'da buluştu.
Türk Havayolları sponsorluğunda gerçekleştirilen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı özel bir davetle başlayan Gaziantep Yemek Festivali'nde katmerden kebap çeşitlerine, baklavadan çorbalara kadar pek çok yöresel lezzet sunuldu.