İSTANBULDA GAZİANTEP RÜZGARI
19-24 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen “Gaziantep Lezzet Günleri’nde ünlü şefler bir araya geldi. Swisotel The Bosphorus bünyesinde yer alan Cafe Swiss manzarası eşliğinde gastronomi dalında 2016 yılında Unesco “Yaratıcı Şehirler Ağına” giren Gaziantep’in mutfak kültürünün eşsiz lezzetleri tanıtıldı.
Yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini taşıyan, 400’ün üzerinde yemek çeşidine sahip olan Gaziantep Mutfağı, Gaziantep’in ünlü şeflerinden M. Ragıp Güzelbey, Doğa Çitçi ve Oya Sesli tarafından Swissotel’de düzenlenen Gaziantep Lezzet Günleri’nde 2. kez İstanbullularla buluştu.
Gaziantep’ten gelen şeflerin ve Swissotel mutfak ekibinin ortak çalışmasıyla yaratılan bu yöresel konseptte yer alan lezzetler “Gaziantep Lezzet Günleri” katılımcılarını hayran bıraktı.
Gaziantep’in enfes dolma çeşitlerinin yanı sıra, bu mutfağın en ayrıcalıklı lezzeti beyran, lahmacun, içli köfte, maş piyazı ve bölgenin en özel salatası gavurdağı gibi lezzetlerin sunumları gerçekleşti. Bunnların yanı sıra Simit kebabı, soğan kebabı, patlıcan kebabı gibi Gaziantep mutfağının vazgeçilmez kebaplarının tadım sunumları gerçekleşti. Tatlılara gelince ise Gaziantep’in ünü dünyaya yayılan baklavasının yanında bölgenin en özel tatlısı Dolangel tatlısı da ikram edildi.