IX.ULUSLARARASI ALTIN KEP AŞÇILAR YARIŞMASINDA GAZİANTEP'E ÖDÜL
Türkiye’nin her yerinden aşçı, aşçı adayları ve öğrencileri bir araya getiren ve aşçı adaylarının kendilerini gösterme imkanı bulduğu“IX.Uluslararası Altın Kep Yarışması” bu sene 18-21 Ocak tarihleri arasında Anfaş Expo Center’da gerçekleşti.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ve ANFAŞ iş birliği ile gerçekleştirilen, Öztiryakiler’in mutfak sponsorluğunu üstlendiği yarışmaya Gaziantep Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla katıldı.
IX.Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması, ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı’nın ilk günüyle başladı. “Genç Aşçılar”, “Üniversiteler Yarışıyor”, “Sebze Oymacılığı”, “Turizm Otelcilik Okulları”, “Mutfakta Güzel Sanatlar”, “Mini Soğuk Büfe”, “Yılın Altın Şefi”, “Yılın Altın Pastacısı” ve “Modern Türk Mutfağı” kategorilerinden oluşan yarışmaya 187 okul katıldı.
Aşçı adaylarının birincilik için kıyasıya ter döktüğü yarışmada yarışmacılar, rekabet, görsel zevk ve kişisel gelişim&deneyimin yanı sıra getirilen malzemelerin güvenliği, profesyonel dürüstlük gibi kriterlere de tabii tutuldular.
Yarışmacılar katılacakları kategoriler için gerekli malzeme, sunum ve ekipmanlarını kendileri temin ederek yarışma için kurulmuş mutfakta yarıştılar.
Gaziantep Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri 187 okul arasında Balık kategorisinde üçüncülüğü, Et kategorisinde ise birinciliği alarak Gazi şehrimizi hakkıyla temsil ederek onurlandırdılar.
“Balık” kategorisinde İbrahim Cem Demirer, Alican Yıldırım, Ercüment Balta üçüncülük; “Et” kategorisinde Çetin Taş, Ömer Kakı, Mehmet Mustafa Eskicioğlu birincilik ödülünü aldılar.