HIZLI ERİŞİM
18.02.2016

MUSEM GASTURDER İŞBİRLİĞİNDE PROFESYONEL GASTRONOMİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gaziantep’in Gastronomi kategorisinde UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmesiyle birlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GASTURDER işbirliğinde Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde “Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi” programları başlatıldı.

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep mutfağının uluslararası standartlara ulaştırılması ve altyapısının güçlendirilmesini hedeflerken, programa öncelikle yiyecek içecek sektöründe çalışan personellerin dâhil edilmesiyle de, ilerleyen süreçte kalifiye eleman açığının kapatılmasını amaçladı.

Eğitim öncesi ünlü aşçılar tarafından hazırlanan yemek sunumlarını inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, daha sonra GASTURDER ekibiyle birlikte açıklamalar yaptı. İstanbul’dan gelen ünlü şeflerin de katkıları ve vizyonuyla Gaziantep mutfağını daha da ileriye taşımak için eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten Şahin, “Şehrimizde gıda sektöründe hizmet veren otel, lokanta gibi alanlardaki yemek aşçıları ve şeflere buraya gelerek milli aşçılarımızdan teorik bilgiler öğreniyorlar. Bu işin özünü öğrenmek gerekiyor. Az önce ben sağlıklı beslenme ve hijyenik konulu bir eğitime katıldım” diye konuştu.

GASTURDER Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak ALİSİNANOĞLU ise kısa bir süre önce kurulan derneğin Gaziantep yemek kültürüne ve gastronomisine destek vereceğini, bu eğitimin amacının ürün, hijyen ve iş güvenliği anlamında kaliteyi yükseltmek, sektörü dünya standartlarına ulaştırabilmek olduğunu vurguladı. Eğitimlerin 2,5 ay süreceğini söyleyen Songül Toprak ALİSİNANOĞLU, ilk etapta 150 kursiyere eğitim verileceğini söyledi.

Eğitim Programının mutfağında bu hafta İstanbul’dan ünlü şefler Rafet İnce ve Murat Bozok servis personeline hijyen eğitimi verirken, Şef Murat Bozok, kendi tecrübe alanı olan dünyada en çok bilinen mutfakların başında gelen, Fransız mutfağının yükseliş hikâyesini ve yöntemlerini anlatarak, Gaziantep mutfağının dünyaya tanıtımı için yol gösterici örneklemelerde bulundu. Şef Rafet İnce’de, tabak sunumlarının inceliklerini paylaşarak, tablo gibi tabaklar ile Gaziantep mutfağının önde gelen şeflerine farklı bir ufuk açtı.