MUSEM'DE KIŞ HAZIRLIK ATÖLYELERİ BAŞLADI
MUSEM’DE GELENEKSEL KIŞ HAZIRLIĞI ATÖLYELERİNDEN KONSERVE VE REÇEL ATÖLYE ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi‘nde “Geleneksel Kış Hazırlıkları Atölye” çalışmaları başladı.
Geleneksel Kış Hazırlığı Atölyeleri üçüncü yılında farklı yaş gruplarından bay ve bayan kursiyerleri ağırladı. Eylül ayının başından bu yana devam eden günlük atölye çalışmalarında, 50’e yakın kursiyer eğitim aldı.
Hem gelecek nesillere kültürümüzü aktarmak, kültürümüzün devamlılığını sağlamak, hem de kış ön hazırlığımızı yaparak sofralarımızı zenginleştirmek adına düzenlenen kış hazırlığı olan konserve ve reçel atölyelerinde, Şeftali reçeli yapımı, Domates konservesi ve Patlıcan konservesi yapmanın incelikleri usta şeflerden öğrenildi.
Geleneksel yöntemleri en modern tatlarla yorumlanan bu workshopta, Şeftali reçeli, domates ve köz patlıcan konservesinin bütün yapım aşamaları ve saklanma koşulları ile detaylı bilgi verildi.
Devamı sağlanacak olan kış hazırlığı ( turşu yapımı vs ) atölye çalışmalarımızda görüşmek üzere J