HIZLI ERİŞİM
01.11.2017

MUSEM’DE KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bir başkadır Anadolu'da kış telaşı...

Gaziantep'te kış mevsiminde tüketilmek için kurutulan dolmalık biber ve patlıcanlar mutfaklarda yerini aldı. Kışlık dolmalık kurutmanın önemli bir gelenek olarak varlığını sürdürdüğü Gaziantep'te, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi olarak bu geleneği sürdürmek amacıyla kurutmalık ve konserve yapmanın püf noktalarını göstermek amacıyla atölye çalışmaları düzenlendi.

Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi mutfağında domates, patlıcan konservelerinin yapımı ve püf noktaları gösterilerek kış hazırlığının önemi anlatıldı. Yapılan konservelerin hangi yemeklerde kullanılacağı ve nasıl istiflenmesi hakkında bilgi akışımı sağlandı.

Kış Hazırlıkları eğitimlerimiz arasında Turşu Atölyelerimizde düzenlenecek olup, Acur, Antep biberi ve Kornişon turşu yapımı gösterilecektir. Atölyeler hakkında detaylı bilgiye Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nden ulaşabilirsiniz….