MUSEM'DE REÇEL VE ŞURUP ATÖLYESİ
Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde her cumartesi farklı workshoplarla mutfağın tadını çıkarmaya devam ediyoruz.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde yazın vazgeçilmez lezzetleri kayısı reçeli ve vişne şurubu atölyesi düzenlendi.
Reçel geleneği günümüz sofralarına Osmanlı mutfağından tatlı bir mirastır. 19. yy ‘a kadar saray ve konaklara has bir tatlı olan reçel şimdilerde hepimizin sofralarında yer alıyor. Mis kokulu vişne şurubu ve kayısı reçeli atölyemizde en doğal anne tarifi ile kültürel mirasımıza uygun olarak anlatılarak, reçel ve şurup yapmanın püf noktalarına değinildi. Musem ailesi olarak reçel yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğu katılımcılarla paylaşıldı. Atölye ya katılan misafirlere vişne şurubu ikramı yapıldı. Yapılan reçeller kavanozlara konularak, hediye edildi.