NESİME AÇILMIŞ İLE "YAZARLIK SÜRECİ VE ŞİİR" KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİ
Gaziantep ve bölgesinin önemli bir kültür etkinliği olma hedefiyle 20-29 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen CNR Gaziantep Kitap Günleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Okumak Keşfetmektir”, “Okumak Özgürlüktür” sloganıyla hazırlanan stantta binlerce çocuk ve genç yazarlarla buluştu.
Gaziantep Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında 23 Ekim tarihinde “Yazarlık Süreci ve Şiir” konulu söyleşi programında yazar Nesime Açılmış okurlarıyla buluştu.
Yazarlık sürecinin aşamaları ve adımlarına değinen yazarımız bu yolculuğa nasıl başladığını anlattı. Yazmış olduğu şiirlerden öykülerden bahseden yazar Nesime Açılmış, yer yer çocuklara yazdığı şiirlerden de okuyarak büyük beğeni topladı. Bunun yanı sıra çocuklarla yaptığı keyifli sohbetin ardından, çocuklardan gelen meraklı soruları yanıtladı. Çocuklara “Nasıl şiir yazılır?”, “Hangi kaynaklardan ne şekilde faydalanılır?” gibi şiir yazma yöntemlerini anlatarak şiir ve hikâye yazabilme yeteneği olan çocuklara yol göstermiş hem de ilham vermiştir.