HIZLI ERİŞİM
13.03.2015

NEVİN HALICI İLE SÖYLEŞİ

                                             NEVİN HALICI İLE SÖYLEŞİ

      Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Mutfak Sanatları Şube Müdürlüğünün Gaziantep Mutfağı tanıtım çalışmaları kapsamında ülkemizin yemek kültürüne katkı sunan gazeteci, yazar, belgesel yapımcısı ve araştırmacıların MUSEM kursiyerleri ve ilgili okulların öğrencileri ve halk ile buluşması; bilgi ve deneyim paylaşabilmesi için düzenlenecek etkinliklerin ilki gerçekleşti. Program kapsamında yemek yazarı Dr. Nevin Halıcı 13 Mart 2015 günü Gaziantep’teydi. 

 

      Dr. Nevin Halıcı’nın Türk Mutfağının Evreleri konulu ilk söyleşisi Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulunda yapıldı. Öğrenciler yazarı dikkatle dinleyip ardından sorularını sordular.

     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde (MUSEM) düzenlenen ikinci söyleşide de Türk Mutfağı'nın Evreleri ve Mutfak Kültürü konulu bir sunum yapıldı. Kursiyerlerin eğitmenleri ile atölyede hazırladığı Sütlaç Zerde (astarlı sütlaç) ve yeşil fasulye içinde kabak dolması tadımı hazırlanarak, değerlendirme sunumları yapıldı. Söyleşiye ayrıca Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı. Katılan tüm konuklara da tadım sunumu için hazırlanan örnekler ikram edildi.